Loading...
Кафе во зрне 2018-03-07T11:02:51+00:00

Mio caffè изгради препознатлив концепт на уживање во кафето: секогаш најдобар квалитет, богата лепеза на производи, препознатлива арома, врвен мирис и вкус, иновативност и достапност во секој момент.

Долче Крема

Крем:
Боја: Лешник.
Конзистентност: Просечно од првите моменти на истекување.
Трајност: Средно.
Арома:
Интензитет: Средена/Висока.
Квалитет: Цветни и тропско овошни ноти.
Вкус:
Киселост: Присутна, но балансирана.
Горчина: Речиси отсутна.
Сладост: Присутна.
Рамнотежа: Има рамнотежа помеѓу вкусовите.
Тело:
Грубост: Нема.
Тело: Средно.
Завршеток:
Интензитет: Среден со бадемови, цитрусни и свежо овошни ноти
Трајност: Високо поради квалитетот на присутните арабики.

Миа Мишела

Ароматски профил

Крем:
Боја: Лешник.
Конзистентност: Средена/Висока.
Трајност: Средена/Висока.
Арома:
Интензитет: Средена/Висока.
Квалитет: Какао ноти.
Вкус:
Киселост: Речиси отсутна.
Горчина: Речиси отсутна, потсетува на горчината на какао.
Сладост: Присутна, способна да ја балансира присутната горчина.
Рамнотежа: Избалансирана хармонија помеѓу вкусовите.
Тело:
Грубост: Нема.
Тело: Средно/Високо.
Завршеток:
Интензитет: Висок, со завршеток на чоколадо и амарето
Трајност: Јака.

Крема Оро

Ароматски профил

Крем:
Боја: Лешник.
Конзистентност: Средена/Висока.
Трајност: Средена/Висока.
Арома:
Интензитет: Средена/Висока.
Квалитет: Какао ноти.
Вкус:
Киселост: Речиси отсутна.
Горчина: Речиси отсутна, потсетува на горчината на какао.
Сладост: Присутна, способна да ја балансира присутната горчина.
Рамнотежа: Избалансирана хармонија помеѓу вкусовите.
Тело:
Грубост: Нема.
Тело: Средно/Високо.
Завршеток:
Интензитет: Среден/Висок, со завршеток на горчливо какао

Крема Густо

Ароматски профил

Крем:
Боја: Лешник.
Конзистентност: Висока.
Трајност: Висока.
Арома:
Интензитет: Висока, поради присуството на одредени сорти Робуста
Квалитет: Завршеток на сушено овошје и какао.
Вкус:
Киселост: Нема.
Горчина: Присутна но избалансирана.
Сладост: Присутна.
Рамнотежа: Балансирана мешавина помеѓу Арабика и Робуста.
Тело:
Грубост: Речиси нема.
Тело: Многу Високо.
Завршеток:
Интензитет: Висок, со завршеток на сушено овошје и какао
Трајност: Јака.